Villa Mama


Maak kennis met het gezicht achter Villa Mama, waar wij, twee bevlogen vroedvrouwen, elkaars pad kruisten in het inspirerende jaar 2021. Gedreven door onze gedeelde visie, koesteren wij de droom om een warme en veilige haven te creëren voor vrouwen en jonge moeders.

Als gepassioneerde vroedvrouwen zijn wij niet alleen experts in ons vak, maar ook liefdevolle zielen die begrijpen dat het pad naar moederschap vol vreugde, uitdagingen en veranderingen zit. Samen hebben wij onze krachten gebundeld om een omgeving te scheppen waar vrouwen zich gehoord voelen, waar ze worden ondersteund en aangemoedigd, en waar ze de geruststelling vinden dat ze niet alleen zijn op deze reis.

In Villa Mama gaat het niet alleen om medische zorg; het gaat om het bieden van een omhullende ruimte waar vrouwen kunnen bloeien, hun eigen kracht kunnen ontdekken en de steun kunnen vinden die ze nodig hebben. Of je nu een toekomstige moeder bent die zich voorbereidt op de komst van een nieuw leven, of een jonge moeder die haar weg zoekt in het ouderschap, wij, als vroedvrouwen, staan aan jouw zijde.

Dus, welkom bij Villa Mama, waar wij zorg, begrip en empowerment samenbrengen. Hier wordt niet alleen leven geboren, maar ook de kracht om het te omarmen en te vieren.

Liefs,
Fien en Haike


Haike Baert

Welkom bij Villa Mama. Mijn naam is Haike, in 2014 studeerde ik af als vroedvrouw. Met zes jaar ervaring in een ziekenhuis en twee jaar als zelfstandige, wordt mijn passie als vroedvrouw alleen maar groter en groter. Via het werk leerde ik Fien kennen, een gelijkgestemde professional met wie ik nu dit nieuwe avontuur aanga bij Villa Mama. Samen streven we ernaar om van Villa Mama niet alleen een plek te maken waar zorg centraal staat, maar ook een plek waar ouders elkaar kunnen ontmoeten, verbinden en groeien.

Mijn secundair onderwijs bracht ik door in de sportschool. Het was dan ook een droom om mijn passie voor sport te kunnen combineren met mijn job als vroedvrouw. Ik besloot dus om me bij te scholen om specifieke sportbegeleiding aan te bieden aan zwangere vrouwen en kersverse moeders, inclusief het integreren van sportactiviteiten met hun kleintjes.

Je kan mij regelmatig terugvinden aan de kust aangezien ik afkomstig ben van Westende. Ondertussen ben ik de liefde gevolgd en woon ik in Ardooie.

Naast vroedvrouw ben ik vooral ook mama van Siebe sinds 2021. Zelf heb ik kunnen ondervinden dat de weg naar het ouderschap maar ook het ouderschap zelf soms intens en pittig kunnen zijn. Omringd zijn door mensen die je begrijpen of in dezelfde situatie zitten of gezeten hebben, kunnen in deze fase helend zijn. Ook zelfzorg kan een positieve vibe geven binnen het ouderschap. 

Graag wil ik dan ook met Villa Mama een plek zijn waar zelfzorg en verbinden met gelijkgestemden centraal staat. Wij willen graag meer zijn dan alleen een vroedvrouwenpraktijk. Of je nu op zoek bent naar professionele zorg, gezellige ontmoetingen met andere ouders, of boeiende workshops om je kennis uit te breiden, Villa Mama staat voor je klaar. 

Fien Stockman

Hallo, ik ben Fien, en ik ben verheugd om mezelf aan jou voor te stellen. Als vroedvrouw en lactatiekundige ben ik toegewijd aan het ondersteunen van toekomstige en nieuwe moeders tijdens hun reis door het ouderschap.

Mijn passie voor dit vak begon in 2017, toen ik afstudeerde als vroedvrouw. Sindsdien heb ik mijn expertise uitgebreid door in 2020 mijn lactatiekundige certificering te behalen. Mijn carrière in de eerstelijnsgezondheidszorg begon in 2017, en gedurende vier jaar werkte ik in een praktijk die ik mede heb opgericht, waar we totaalzorg aanboden, inclusief thuisbevallingen en arbeidsbegeleiding. Dit heeft me een diepgaand begrip gegeven van de behoeften en uitdagingen van moeders en gezinnen in verschillende situaties.

Mijn huidige focus ligt op zelfzorg voor moeders en het creëren van verbindingen tussen moeders. Hoewel ik zelf (nog) geen moeder ben, deel ik dit avontuur graag met jou als jouw toegewijde vroedvrouw. Ik woon in Koolskamp, wat een opvallend contrast vormt met de stad Gent, waar ik ben opgegroeid.

Ik ben iemand die houdt van lachen en enthousiasme brengt in alles wat ik doe. Mijn doel is om een warme en ondersteunende ruimte te creëren waar jij je gehoord, begrepen en gesteund voelt tijdens deze bijzondere fase van het leven.

Ik kijk er enorm naar uit om jou te ontmoeten en jouw partner te zijn tijdens jouw reis door het ouderschap. Samen kunnen we deze spannende reis verkennen en jou voorzien van de zorg en ondersteuning die je verdient.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt of als je onze reis samen wilt beginnen. Tot binnenkort!

Jamie De Waele

Hì!

Ik ben Jamie, het gezicht achter 'Le Petit D'eau'. Samen met mijn man Alexander en oogappel Géraume vorm ik een gezin. Eentje waar ik trots op ben!

Mensen in de watten leggen, laten genieten van een moment van rust, een luisterend oor aanbieden, de liefde voor kinderen,…dat is de reden waarom ik mij omgeschoold heb van Orthopedagoge tot wat ik nu doe. En dit alles doe ik met veel passie en plezier!

Bij 'Le Petit D'eau' kan je terecht met je baby, als zwangere vrouw, als mama maar ook gewoon als vrouw! Want wie verdient er nu geen me-time?!

Ik neem je graag mee in een moment van rust waarbij jij / jullie centraal staan.

Liefs,

Jamie

Wij blijven ons bijscholen om jou de beste zorgen te kunnen geven.

2023

 • Tongriemproblematiek - Respire Clinic Gent
 • Pre en postnatale fitness specialist - EFAA opleiding (Haike)
 • Instructeur Baby-bootcamp - sport voor mama en baby (Haike)
 • Neonatale stabilisatie - UZ Gent
 • Hechten van het perineumletsel - AP hogeschool antwerpen
 • Workshop Kolven voor vroedvrouwen

2022

 • Spinning babies (optimalisatie houding en baby in jouw bekken tijdens zwangerschap & bevalling)
 • Etherische oliën bij baby en kind
 • Levensreddend handelen bij Baby's en kinderen

2021

 • Verdiepingscursus flesvoeding
 • Belang van preconceptionele periode en fertiliteit
 • Cursus rond slaap bij baby's 

2020

 • Postgraduaat lactatiekunde (Fien)
 • Elektronisch medicatie voorschrijven

2019

 • Psychische gezondheid rond zwangerschap en bevalling (2 daagse)
 • Neonatale stabilisatie
 • Verdiepingscursus borstvoeding (20u)
 • Wie het kleine niet eert - geestelijke gezondheidszorg bij pasgeborene
 • VBOV Borstvoedingscongres
 • Perinatale mentale zorg
 • Pretecho 2D/3D opleiding (Haike)
 • Vorming rond stuitligging: sectio of kan het ook anders?
 • Cursus rond verlies van nieuw leven 
 • Bijscholing rond vroedkunde en fysiologie
 • Vorming rond kanker en zwangerschap 
"Nergens anders vind je zo'n diepgaande verbondenheid als in het moederschap; het is de kunst van het koesteren van liefde, begrip en onvoorwaardelijke steun"